NL DOET 2019, natuurlijk zijn wij erbij!

15 maart 2019

Ook dit jaar doen AZC-vrijwilligers verspreid over het hele land weer mee met NL DOET. Samen met Nederlandse vrijwilligers leveren ze een enorm nuttige bijdrage aan heel veel organisaties. Te gek om te zien en ervaren hoeveel deze ontmoetingen tussen nieuwkomers en Nederlanders opleveren.

Door NL DOET proeven andere vrijwilligers en organisaties hoe leuk het is om met vrijwilligers uit het AZC samen klussen te klaren. Wie zien elk jaar door het hele land dat door deze ervaringen organisaties hun deuren openen voor nieuwkomers.

Inge van het landelijk team ontdekt hoe het Aan de Slag-team in Zutphen dit aanpakt.

Bij Sutfene, afdeling de Beekdelle, zijn vrijwilligers balkons aan het schoonmaken en opvrolijken met viooltjes. Daarna tijd voor koffie met een heerlijk stukje taart.

En bij GGNet in Zutphen wordt er hard geklust door vier Eritrese AZC-vrijwilligers samen met Nederlandse vrijwilligers. Zonder een woord Nederlands te kunnen spreken maken de AZC-vrijwilligers samen met de andere vrijwilligers de grootste lol.

Mede-vrijwilliger: “Zo leuk, het werk wordt je letterlijk en figuurlijk uit handen genomen!… Toen ze binnenkwamen wilden ze meteen aan het werk, niet eens tijd voor we kop koffie of broodje!”

 

No comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *